Περί της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ/COSMOPOLIS-Organicity Movement

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ-Κίνηση Οργανικότητας

COSMOPOLIS-Organicity Movement

cropped-cosmopolis-1.jpg

Τί είναι η «ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ»;

Η «Κίνηση Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, που εδρεύει στην Παλλήνη Αττικής, με εγκατάσταση και στην Αθήνα, το οποίο μελετά και διαδίδει την ιδέα της Οργανικότητας. Φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει με επίκεντρο της Ελλάδα, ένα παγκόσμιο ρεύμα Ενότητας, Δημιουργίας και Αρετής, στηριζόμενο στους δύο πνευματικούς πυλώνες του Ελληνισμού, την Αρχαιοελληνική Φιλοσοφία και την Ορθοδοξία, ιδιαιτέρως υπό την πατερική, ησυχαστική και νηπτική της πνευματική εμπειρία.

Η ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, ως πνευματική κίνηση, έχει ως σκοπό να διαχύσει στην κοινωνία το όραμα της Οργανικότητας, μιας ιδέας αναμορφωτικής και γνήσια επ-αναστατικής, δια της οποίας θεραπεύονται οι επί δεκαετίες και εκατονταετίες παγιωμένες, αρνητικές και συγκρουσιακές αντιλήψεις, από τις οποίες πάσχει ο άνθρωπος, αναφορικά με τη σκοπιμότητα και το Λόγο ύπαρξης των Ατόμων και των Κοινωνιών τους εντός του πραγματικού Κόσμου!

Οι αρνητικές αντιλήψεις και ασυνείδητες εσωτερικές εγγραφές, που φέρνουν τον άνθρωπο σε σύγκρουση με τους άλλους ανθρώπους και τις συλλογικότητες, όπως εταιρίες και έθνη, σε συνεχή ανταγωνισμό μεταξύ τους, αποτελεί τη διαρκή κι ασυνείδητη ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ της ανθρωπότητας, μία κατάσταση ασθένειας, συνεχούς απώλειας δυναμικού και εκτροπής των ανθρώπων από την Οδό της ατομικής και συλλογικής Ευημερίας και Ευδαιμονίας, που θα μπορούσαν να επιτύχουν, αν ανακτούσαν τη Συνείδηση και τη γνώση της Αλήθειας. Η σταδιακή μεταβολή τους, που μπορεί να υποβοηθηθεί με την ιδέα της Οργανικότητας, ενοποιεί τους Ανθρώπους ως σύνθετα Όντα και αποκαθιστά τους Κοινωνικούς τους Οργανισμούς, ώστε να αποκαλυφθούν ιστορικά ως Κοσμήματα της Δημιουργίας και όχι ως εκτροπές της.

Τι εννοούμε ως «ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ»;

Αναζητώντας απαντήσεις για το αν υπάρχει μία ιδανική, αρμονική κατάσταση, εντός της οποίας κάθε άνθρωπος και κάθε ανθρώπινη συλλογικότητα, από την απλούστερη, που είναι το ζεύγος, έως τις πλέον σύνθετες, ως οι οικογένειες, οι εταιρίες, οι πόλεις και πολιτείες, τα έθνη και η ανθρωπότητα ως σύνολο, μπορεί να συνειδητοποιήσει τη σκοπιμότητα της ύπαρξής του, τους νόμους που διέπουν τη λειτουργία του και να εκπληρώσει αποτελεσματικότερα το σκοπό της εγκόσμιας ζωής του, οδηγηθήκαμε στη μεθοδολογία της αναζήτησης των Αναλογιών, της μελέτης των Θείων Αποτυπωμάτων εντός της Δημιουργίας, δια της εμφάνισης σε κάθε επίπεδό της συγκεκριμένων επαναλαμβανόμενων σχεδίων – δομών μορφοκλασμάτων – fractals.

Μέσω αυτής της αναζήτησης αποφασίσαμε να μελετήσουμε το μοντέλο λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού, ως ένα υπόδειγμα συνδυασμού Τέλειας συλλειτουργίας των τμημάτων, που τον αποτελούν, δηλαδή στο βασικό του επίπεδο των κυττάρων και των συλλογικοτήτων του, που είναι τα όργανά του και κατόπιν να ελέγξουμε τους όρους και κανόνες λειτουργίας του στην Ανθρώπινη πλέον Κοινότητα και κατόπιν στο Μακρόκοσμο. Στην έρευνά μας αυτή αποφασιστικός μας σύμμαχος υπήρξε η συστημική σκέψη και ανάλυση.

Από τη μελέτη αυτή και τη μεταμορφωτική ενωτική ιδέα της Οργανικότητας, της θέασης δηλαδή της Ανθρωπότητας ως ζώντος Οργανισμού και κάθε ανθρώπου ως αναπόσπαστου μέρους του, εντός του οποίου σχηματίζει πάσης φύσεως αναγκαίες συλλογικότητες και της διασύνδεσης όλων αυτών των ατόμων και ομάδων, κατά τρόπο άρρηκτο και αναγκαία αλληλεπιδρούντα, με τον Κόσμο και το Δημιουργό. Όταν αυτό αποκαλύπτεται, ότι δηλαδή οι ανθρώπινες κοινωνίες κι οι συλλογικότητες δεν είναι παρά μικρότεροι ή μεγαλύτεροι οργανισμοί ή αλλιώς όργανα, εντός του Όλου Οργανισμού της Ανθρωπότητας, όπου κάθε άνθρωπος, έχει τη θέση ενός και μοναδικού κυττάρου του, τότε και μόνον κάθε άνθρωπος βρίσκει τη μοναδική του θέση εντός της συλλογικότητας, χωρίς να χάνει τη δική του ατομικότητα και έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, της Υγείας, της Αρμονίας και Ευδαιμονίας, τόσο των μερών όσο και του όλου, τα ουσιώδη συμφέροντα των οποίων είναι Πάντα Ταυτόσημα.

Καθώς δε οι άνθρωποι προχωρούν σταδιακά σε επίπεδα εξέλιξής τους, ενεργοποιούν αντιληπτικά όργανα ικανά να τους αποκαλύψουν πτυχές τις πραγματικότητας, που δεν ήσαν αντιληπτές στο προηγούμενο επίπεδο.

Μέσω της Οργανικότητας, ενεργοποιούνται λεπτές αντιληπτικές ικανότητες, που αξιοποιούν τις ικανότητες όλων των επ’ αγαθώ διασυνδεδεμένων ανθρώπων και ομάδων, που αποκτούν τις ιδιότητες ενός εγκόσμιου δικτύου Καλού, για την επίτευξη των αναγκαίων για την ευζωία του συνόλου αγαθών σκοπιμοτήτων.

Επίσης ενεργοποιούνται και οι υπνώτουσες λειτουργίες και ικανότητες ατόμων και ομάδων, όπως η φαντασία, η αναλυτική και συνθετική σκέψη, η ενόραση κι η διαίσθηση, η συσσωρευμένη εμπειρία, η βουλητική και δυναμική ισχύς, ατόμων και συλλογικοτήτων. λόγω των ενισχυμένων διαύλων επικοινωνίας και της διάχυσής τους στο σύνολο. Λόγω του περιορισμού της ανταγωνιστικής χάριν της συνεργατικής αντίληψης, εξοικονομούνται δυνάμεις, που σπαταλούνταν σε αρνητικές δράσεις και ενισχύονται οι θετικές, δηλαδή αυτές που επιτυγχάνουν την τέλεια σύζευγη ατομικού και συλλογικού καλού.

Με την υποκατάσταση αυτή ενισχύεται το έργο αποκρυπτογράφησης των κρυμμένων εντός μας και εντός του κόσμου αληθειών, που επαναλαμβάνονται υπό μορφή fractals, δηλαδή επαναλαμβανόμενων προτύπων – μοτίβων, σε όλα τα επίπεδα ζωής. Κι αυτό γιατί κάθε άνθρωπος διασυνδεδεμένος, συνειδητά κι επ’ αγαθώ, με το όλον, φωτίζει με τη δική του μοναδική ενέργεια και ένα χωριστό τμήμα της Αλήθειας, που χωρίς τη δική του φωτεινή προσωπικότητα θα έμενε σκοτεινό, αλλά και χωρίς την οργανική διασύνδεση εντός του όλου, θα χανόταν ως αποσπασματικό.

Η αξιοποίηση όλων αυτών λαμβάνει χώρα δια της συνειδητοποίησης και ενοποίησης αρχικά του κάθε Ανθρώπου στην ολότητά του ως έμβιο, βιολογικό και ψυχοπνευματικό ον, δηλαδή με την αύξηση της συνειδητότητας του βιολογικού του φορέα, που ονομάζουμε σώμα, του ψυχικού – συναισθηματικού του φορέα, που ονομάζουμε ψυχή και του νοητικού του φορέα, που ονομάζουμε πνεύμα, φορείς που καθένας έχει το δικό του έργο να επιτελέσει και όλοι μαζί συγκροτούν τον κάθε άνθρωπο. Όταν δε οι φορείς αυτοί συνεργάζονται αρμονικά, υπηρετούν το σκοπό γένεσης και αποκάλυψης της πραγματικής φύσης καθενός από εμάς και μας οδηγούν στη βίωση ύπαρξης μίας εσώτατης πνευματικής αρχής, που ζωογονεί καθένα από εμάς και καθιστά δυνατή την – υπό τις προϋποθέσεις της ενεργοποίησής μας υπό συνθήκες ελευθερίας, συνείδησης και αρετής – μετοχή μας στις ιδιότητες του Δημιουργού μας, την έμπρακτη υλοποίηση δηλαδή της Οντοποίησης του καθ΄ εικόνα, της θείας δυνατότητας, που καθίσταται απτή εγκόσμια πραγματικότητα.

Σε επόμενο επίπεδο και παράλληλα με το εντός μας έργο, η Οργανικότητα επιζητά, διευκολύνει και υπηρετεί την αγαστή επικοινωνία, αρμονική διασύνδεση και αγαπητική ενοποίησή μας με τους συναθρώπους μας, με την αποκάλυψη της φυσικής και ιερής λειτουργίας των κοινωνικών ομάδων και συλλογικοτήτων , του ζεύγους, της οικογένειας, της πόλης, του έθνους, αλλά και άλλων, που υπηρετούν επιμέρους ανάγκες οργανικής διασύνδεσης, ως είναι οι επιχειρήσεις , οι κοινωνικές ομάδες κ.ο.κ. έως το σύνολο της ανθρωπότητας.

Σε επόμενο επίπεδο και παράλληλα με τα ανωτέρω έργα, η Οργανικότητα επιζητά, διευκολύνει και υπηρετεί την αρμονική διασύνδεσή μας με τη φύση και τον κόσμο εν συνόλω, ώστε σε μία αναγωγική και ανελικτική πορεία να επιτευχθεί η έμπρακτη και βιωματική μας διασύνδεση με το Σύμπαντα Κόσμο, που αποτελεί το όριο της Θείας Δημιουργίας, ώστε έτσι να γεννηθούν οι προϋποθέσεις να επιτύχουμε να σηκώσουμε την κουρτίνα και να διαρρήξουμε το ωό, που συμβολίζει τη νηπιακή μας ηλικία και να μετάσχουμε αποκαλυπτικά στη βίωση των ενεργειών του Άκτιστου Φωτός και δια της χάριτος να ενηλικιωθούμε εν Πνεύματι, που συνιστά και την αληθή μας φύση.

Η Οργανικότητα είναι η μόνη ιδέα, που έλκοντας την έμπνευσή της από την ίδια τη Θεία Δημιουργία, μπορεί να προσδώσει ένα πραγματικά υγιές νόημα σε υποκειμενικές ανθρώπινες θεωρήσεις , όπως ιδεολογίες, πολιτικές κι οικονομικές θεωρίες, αφαιρώντας από αυτές τις αρνητικές και συγκρουσιακές τους διαστάσεις, καθαίροντας αυτές, διυλίζοντας και διατηρώντας μόνον τα ενωτικά και δημιουργικά τους στοιχεία, αναδεικνύοντας την πραγματική ελπίδα δημιουργίας ένθεων κοινωνιών συνειδητών ανθρώπων. Υπ’ αυτή τη θεώρηση είναι αυτή που θέτει στη σωστή της βάση την αρετής της Φιλοπατρίας, ως αναγκαία συνθήκη, υπό τις ανωτέρω παραδοχές, για όλους τους ανθρώπους, για την όποια ευρύτερη συνεργασία επιδιώκεται σε διεθνές επίπεδο, είτε αυτή λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε ΝΑΤΟ είτε ΟΗΕ είτε BRICS. Αν οι σχέσεις που διαμορφώνονται δεν προωθούν το συλλογικό καλό, με δικαιοσύνη, σεβασμό κι αρμονία, δηλαδή ΟΡΓΑΝΙΚΑ, προωθούν την ασθένεια κι είναι καταδικασμένες να διαιωνίζουν τη δυσαρμονία κι ας πλανώνται οι άνθρωποι για το αντίθετο.

Πού στηρίζεται η Οργανικότητα

Για να πραγματώσουμε το σημαντικό αυτό έργο ενοποίησης και νοηματοδότησης της ζωής του ανθρώπου, σε επίπεδο ατομικότητας και συλλογικότητας, με την αγαπητική ενοποίηση και διασύνδεση ανθρώπων, κόσμου και Δημιουργού, στηριζόμαστε σε δύο ισχυρότατους πυλώνες, που έχουν αποδείξει, στη διάρκεια χιλετιών, την στιβαρότητα, ανθεκτικότητα, αλήθεια και θεία προέλευσή τους, αυτούς της Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πνευματικότητας και της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θεολογίας και Ησυχαστικής πρακτικής.

Οι πυλώνες αυτοί, ενεργοποιούμενοι με συνείδηση και αγαθή προαίρεση για το καλό του Σύμπαντος Κόσμου, ενοποιούν τις ενέργειες του χωροχρόνου και πραγματοποιούν κβαντικά άλματα σε υλικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο, επιτυγχάνοντας τη διασύνδεση τεράστιου πλήθους αγαθών ανθρώπων, με τις φυσικές και θείες δυνάμεις, προς την κατεύθυνση του ΕΥ ΖΕΙΝ!

Ποιες είναι οι δράσεις της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ;

Οι δράσεις μας καλύπτουν όλο το φάσμα εκδήλωσης του φαινομένου Άνθρωπος, ως ατομικό και συλλογικό ΟΝ, δηλαδή τόσο ως πρόσωπο, όσο και ως κοινότητα – κοινωνία, οιασδήποτε βαθμίδας, τόσο σε επίπεδο σώματος – ύλης, σε επίπεδο ψυχής – συναισθήματος και τέλος και σε επίπεδο πνεύματος.

Όλες οι δράσεις μας αποσκοπούν στην υποβοήθηση καθενός εξ ημών στην απόκτηση της μέγιστης δυνατής πνευματικής ωρίμανσης και αυτογνωσίας, με την αρμονική ενεργοποίηση και συνεργασία όλων των μερών, που συναποτελούν το ανθρώπινο ον, δηλαδή ως σώμα, ψυχή και πνεύμα. Η ενότητα κι υγιής αυτή συνέργεια, αποτελεί την πρώτη βαθμίδα επανόδου του καθενός μας στο επίπεδο της ευδαιμονίας, από το οποίο λόγω άγνοιας και αδυναμίας εκπίπτουμε καθημερινά.

Δεύτερη βαθμίδα αρμονικής ανάπτυξης του φαινομένου Άνθρωπος είναι η επίτευξη αναγνώρισης των Αληθειών και Νόμων της Συλλογικότητας και της Ενότητας, σε επίπεδο κοινωνίας, με κάθε μορφή που η κοινωνία αυτή μπορεί να λάβει χώρα, δηλαδή είτε ως ζεύγος ανθρώπων, είτε ως οικογένεια, είτε ως μία επιχείρηση, μία πόλη, πολιτεία, έθνος ή και η Ανθρωπότητα ως ο Όλος Οργανισμός.

Τρίτη τέλος βαθμίδα εξέλιξης, που ενδιαφέρει το ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ είναι η αναγνώριση και βίωση των πνευματικών νόμων, που διέπουν τη σύνδεση του Ανθρώπου, ως ατόμου και ως κοινωνίας, με το Σύμπαν και το Δημιουργό Του, μία πορεία αποκαλυπτικής διείσδυσης στη σκοπιμότητα της Ύπαρξης και της Οδού για την επίτευξη της όντως ΖΩΗΣ.

Ενδεικτικά οι δράσεις μας για την έμπρακτη εμπέδωση των ανωτέρω υψηλών μας σκοπιμοτήτων, είναι πάσης φύσεως εκπαιδεύσεις για τη διατήρηση της υγιούς κατάστασης του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος, τακτικοί Φιλοσοφικοί Περίπατοι, Διαλέξεις, Πνευματικές Συνάξεις και Προσευχές, ιδίως στο πνευματικό μας κέντρο, τον Ι.Ν. των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό, δράσεις Αλληλεγγύης, ενώ έχουμε οργανώσει, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, τα ακόλουθα διαρκή προγράμματα: Α. Το πρόγραμμα «Συναντήσεων Ολικού Επαναπρογραμματισμού Οργανικότητας / Από το Ο-μικρον στο Ω-ΜΕΓΑ», με υπαίθριες κατασκηνώσεις στα Τρίκαλα Κορινθίας. Β. Το πρόγραμμα «Νευροδικτύωσης του Ελληνισμού και του Κόσμου», με ομαδικές καθημερινές συνάξεις στις 22.00 ως 22.15’ και στις 06.00 ως 06.15’, για νοερή καρδιακή προσευχήκαι Γ. Το «Διαδικτυακό Κύκλο Οργανικής Αυτογνωσίας», σε συνεργασία με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιά, το CSAP (Certified Systemic Analyst Professional – Πιστοποιημένος Επαγγελματίας Συστημικής Ανάλυσης) και την Ελληνική Εταιρία Συστημικών Μελετών, μία συλλογική άσκηση αυτογνωσίας, ενδοσκόπησης και μεταβολής επ’ αγαθώ, με στοιχεία γνωστικά, coaching και ομάδων αυτογνωσίας, εφαρμόζοντας συστημικές μεθόδους προσέγγισης σύνθετων προβλημάτων, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συνειδητότητας και συναίνεσης, ως είναι η Μέθοδος των Δελφών και άλλες, που κατά περίπτωση εφαρμόζονται, κάθε Κυριακή, στις 20.00′. Η συμμετοχή σε όλες μας τις δράσεις και τα προγράμματα είναι ελεύθερη και δωρεάν.

 

 

Σχολιάστε